Thoraipakkam School

A project of its own challenge and uniqueness that prompted us to shape the very definition of a government school. The main focus was to sculpt the school from an existing plan and dimension into a vibrant zone of learning, a place where kids can finally feel that the school is indeed built for them. 

Light, colour, gathering spaces, greenery, scale and most importantly, the kids have made this government school as what it is. The design breaks free of the typical rigid composition of a school through the use of Jaalis and the achievement of height differences in upper-level corridors that bring in daylight and ventilation, thus making it a breathing structure in a rigid urban mesh.

  • Clients: Pollachi Dr. N. Mahalingam
  • Scale: 6154 sqft
  • Category: Institutional
  • Year: 2019